Een ei, een boon en een koe: Scandinavian Embassy

Een ei, een boon en een koe: Scandinavian Embassy

Ladies and gentlemen, today we’re proud to present our very first and very special guest blogger!
Meet urban explorer, illustrator and stylist, the delightful miss Aura Scaringi. Born in Sicily,
Italy, she never just buys a dress, she buys an ‘outfit’. Ask her something… anything…
and she will know.

Aura went to Scandinavian Embassy, a place where eggs (eggelettes!) and jam (lingon berry)
are a complete new experience. A place with lots of wood (of course!!).

This guest post will be in Dutch, but we recommend visitors from any place on earth
to stop by.

Een ei, een boon en een koe: Scandinavian Embassy – door Aura Scaringi
Aura’s website http://www.mimimou.com

Een ei en wat boter, over het algemeen blijf ik uit de buurt van eenvoudig beleg als ik uit lunchen
ga. Geef mij maar een taartbroodje: geitenkaas, geroosterde groente, rucola en nootjes, en de
misselijkheid 
toe. Deze keer was het anders. Het Scandinavische interieur met veel hout, de
serieuze blik van de twee 
eigenaren achter de bar, de heerlijke geur en de blijde gezichten om
me heen, trokken me over de streep.

Even later kreeg ik een plankje voorgeschoteld met brood en drie kommetjes ‘beleg’, de door de
barista bedachte espressoboter en twee soorten jam. Mijn grote liefde had een door de kok
bedacht eitje besteld. 
Bij die eerste hap stond de aarde even stil en bij de tweede hap begonnen
we druk door elkaar de lijst 
samen te stellen van alle mensen met wie we deze ontdekking moesten
delen.

Het Ei van Rikard Andersson (chef keuken) heeft hij eggelette genoemd, een kruising tussen een
spiegelei en een omelet. De espressoboter is een uitvinding van Nicolas Castagno (Brewers Cup
Kampioen van 
Zweden 2013) en heeft een karamelachtige smaak maar dan puntiger, heerlijk.
Ik kreeg ook nog een 
fantastische jam van een bes die alleen maar in Scandinavië groeit,
de lingon berry, vergelijkbaar met 
passievrucht maar dan zonder het zuurtje. Och, en de espresso…
ik proefde frisse cassis en genoot 
van mijn kopje met dichte ogen.

1

De lange bar/keuken met fijne krukken is een uitnodiging om te zien hoe je eten en drinken
wordt bereid. Hoe vaak zie je dat nou, in Amsterdam? Meestal worden koks ergens onder de
grond gestopt, ver weg van elk straaltje zon. Ik moet zeggen dat het onze lunch alleen maar
lekkerder maakte. Ah, en nog een wonderlijkprachtig detail: de schorten van Nikolas en Rikard,
ontworpen en gemaakt door zijn vrouw Dominika Budny. Ik wil ze ook.

Dus pak je fiets en ga erheen, bemachtig een plekje aan de bar of aan de grote tafel achterin,
bereid je voor op heerlijke perfectie in al haar eenvoud en luister naar de verhalen van deze
jongens: achter elk detail en hapje zit een hele wereld verscholen.

Scandinavian Embassy, Sarphatipark 34, 1072 PB Amsterdam
http://www.scandinavianembassy.nl

Thanks Aura for your delicious post!

Advertisements